Необходими продукти:

  • 250 гчереши
  • 25 гпшенично брашно
  • 40 гзахар
  • 1яйце
  • 40 гзахар
  • ¼ чаена лъжицасол
  • 120 млмляко
  • 30 глешници
  • 20 гпудра захар

Начин на приготвяне:

  1. Измийте черешите добре и отстранете дръжките.

  2. Смесете брашното, захарта, яйцето и солта в голяма купа. Добавете млякото и разбъркайте добре.

  3. Изпечете лешниците в суха тава за печен и ги обелете.

  4. Счукайте лешниците в хаванче или използвайте блендер и добавете строшените лешници към сместа.

  5. Сложете измитите череши в тава за печене, добавете сместа и разбъркайте.

  6. Печете в предварително загрята фурна на 180°C.

  7. Сервирайте с пудра захарта.