Необходими продукти:

  • 50 горехи
  • 50 гбадеми
  • 50 гтиквени семки
  • 50 глешници
  • 50 гкашу
  • 250 говесени ядки
  • 150 гмед
  • 50 гкокосово масло
  • ¼ чаена лъжицасол
  • 1 супена лъжицаканела

Начин на приготвяне:

  1. Смесете орехите, бадемите, тиквените семки, лешниците и кашуто с овесените ядки в голяма купа. Добавете и канелата.

  2. Изсипете меда, кокосовото масло и солта в малка тенджера. Бъркайте на слаб огън.

  3. Към образуваната смес добавете ядките. Уверете се, че всички ядки са добре покрити с медената смес.

  4. Равномерно разстелете сместа върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

  5. Печете в предварително загрята фурна за 40-50 минути до достигане на златист цвят.

  6. Сервирайте с кисело мляко.