Необходими продукти:

  • 1 кг тиквички
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 70 г овесени ядки
  • 70 г брашно
  • 60 мл зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Настържете тиквичките на едро ренде.

  2. Поръсете със сол и разбъркайте добре. Поставете сместа в гевгир и изцедете излишната вода.

  3. Нарежете лука и го добавете към сместа заедно с яйцето, овесените ядки и брашното. Разбъркайте добре.

  4. Оформете кюфтенцата и изпържете в тиган с плътно и дебело дъно на среден огън.

  5. Пържете, докато не се образува фина, златиста коричка. Покрийте тигана с капак и оставете кюфтенцата на слаб огън за още 2-3 минути.

  6. Подсушете кюфтенцата с кухненска хартия, за да отстраните излишната мазнина.

  7. Сервирайте със сос по Ваш вкус.