Skip to content

Нашата история: Правим сок повече от 60 години

ОТДАДЕНИ СМЕ НА ТОВА, ДА ПРАВИМ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ СОКОВЕ И НАПИТКИ СЪС СТРАХОТЕН ВКУС И С ПОЛЕЗНИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА.

1939

Роден в Белгия

Известно е, че по време на Втората световна война Coca-Cola е присъствала на всички бойни полета, където са служили американци. Много хора обаче не знаят, че по същото време друг бранд от семейството на Coca-Cola се ражда в Европа - по-точно в Белгия. Историята около патентоването на Cappy в Европа, обхваната от разрушителна война, е достойна за създаването на вълнуващ филм...

1940

Създаването на Cappy

На 13-ти май 1940 г., при окупацията на Белгия от германците, Карл Уест, директор на подразделението на Coca-Cola в Белгия, предлага на служителите си да вземат цялото си оборудване и запаси от захар и да потърсят убежище във Франция. Оттам те е трябвало да заминат за Англия. На 15 май, с камион и автобус, група от 64 човека (една трета от които - деца) тръгва на дълго и драматично пътуване, по време на което е била преследвана и бомбардирана от германските военновъздушни сили. В крайна сметка всички успяват да стигнат до Ламанша, но за отплаване към Англия е твърде късно. Карл Уест е принуден да се върне в Брюксел, заедно със служителите си и техните семейства. Но пристигайки там, той е посрещнат от приятна изненада - всичките му насаждения са недокоснати. Въпреки войната, животът продължава. След като не успява да възстанови доставките на популярния концентрат на Coca-Cola от САЩ, Карл Уест създава напитка с вкус на портокал, която нарича Cappy. След войната Cappy става една от най-популярните напитки от семейството на Coca-Cola. През 1940 г. Minute Maid Company, след дълги проучвания, открива начин за съхраняване на портокаловия сок за дълго време.

1950

Orange Freeze Замразяването на портокала

В началото на 50-те години начинът на транспортиране на портокалов сок на големи разстояния е усъвършенстван. Нововъдението е замразяването на портокаловия сок и превозването му в специалните хладилни съдове.

1960

Обединяването на силите

През 1960 г. Minute Maid Company, сега световен лидер сред производителите на плодови сокове, става част от The Coca-Cola Company. Така опитът от над 100 години, който притежава The Coca-Cola Company, се комбинира с експертните умения на Minute Maid. Търговската марка Cappy е част от глобалното семейство на Minute Maid.

2002

В България

В България Cappy се появява през 1997 г., а масовото му производство започва през февруари 2002 г.

2014

Продукти

Днес Cappy предлага портфолио от над 35 продукта в основната си гама сокове, нектари и плодови напитки, както и уникалните иновации Cappy Pulpy и Cappy Цял Портокал.